Det sprider löje över all diskussion om antisemitism

Naturligtvis är FN:s generalsekreterare António Guterres judehatare. Liksom ICC, den internationella brottmålsdomstolen i Haag, och UNRWA, FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar, kan avfärdas som klart antisemitiska organisationer. Det har den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahu slagit fast vid åtskilliga tillfällen. Man kan möjligen tänka sig att den typen av besinningslösa beskyllningar är avsedda att neutralisera kritik mot pågående israeliska krigsförbrytelser.

Fast lika självklart är tydligen Magdalena Andersson (S) antisemit, ”hon som banat väg för den antisemitism som vi ser på våra gator och torg”, enligt Ebba Busch (KD)…

Statsminister Kristersson (M) uttrycker saken mer hovsamt: ”Det finns en terrorromantik i vissa S-kretsar som borde besvära S-ledaren”. Man kan möjligen tänka sig att den typen av besinningslösa beskyllningar är avsedda att skyla Kristdemokraternas och Moderaternas pinsamma lydnadsförhållande till SD, som av naturliga skäl är svartlistade av Israel.

Mer överraskande är att till och med Carl Bildt än värre pekas ut som gammelnazist av tysk typ i den högsvansade liberala tidskriften Fokus, där han på grund av försiktiga invändningar mot indraget bistånd till Palestina, beskylls för ”obehag inför det judiska” – ”med tysk anstrykning”, samtidigt som palestinierna  hånas som alltför omhuldade ”ädla vildar”. Man kan möjligen tänka sig att den typen av besinningslösa förlöpningar kommer sig av att den kände skribenten drabbats av emotionellt betingat hjärnsläpp till följd av Israels pågående krigsförbrytelser.

För sådan är den outhärdliga verklighet som Israels orubbligt lojala advokater fått allt svårare att hantera. The New York Times, en av världens mest ansedda tidningar, har nyligen skildrat hur Israels krigföring hittills resulterat   i 10 000 dödade kvinnor och barn i Gaza, en siffra som jämfördes med vad USA åstadkom under 20 års krig i Afghanistan.

På amerikanskt militär- och journalistspråk kallas dödade civila i krig för collateral damages, varmed avses icke direkt avsiktliga mord på civilpersoner…

Anledningen till att Israels krigsmakt når rekordhöga ”kollaterala” dödssiffror är logisk och konkret. Man vill undvika egna förluster. Därför går man inte in i Gaza för att bekämpa Hamas 30 000 man öga mot öga. Man föredrar att låta bombflyget utplåna bebyggelse med ospecificerat mänskligt innehåll. Varje död terrorist kostar då kring 25, kanske fler, kollateralt dödade kvinnor och barn…

Denna israeliska strategi är svår att försvara, liksom alla krigsförbrytelser är svåra att försvara. Följaktligen har den bombliberala pressen i Sverige vid varje israeliskt bombkrig mot Gaza exploderat i utgjutelser om den ökande antisemitismen.

-Jan Guillou, kolumnist i Aftonbladet

Läs mer https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/jlWznb/det-sprider-loje-over-all-diskussion-om-antisemitism