Det är kvinnorna som blockerar brunhögern

Kvinnor. Det är vad som står mellan Sverige och avgrunden. Tack gode gud att vi finns. Sedan 2018 har klyftan mellan hur kvinnor och män röstar ökat visar valforskningen…

SD har konsekvent arbetat för att begränsa aborträtten, i riksdagen genom förslag om samvetsfrihet i vården och i parlamentet har Charlie Weimers röstat mot att skydda aborträtten i EU. SD har fokuserat på att nå män i det här valet. Hela valrörelsen har handlat om xenofobi, om att peka ut migration som det stora problemet. Och murar, som svaret.

Det kommer dock inte förändra det faktum att Sverigedemokraterna är det verkliga problemet. När man nu styr Sverige, har man valt att satsa på rika män i storstäderna. I januari 2023 sänkte man skatten för de med högst inkomster i Sverige. Den med 60 000 i månadslön fick 1400 kronor lägre skatt av Jimmie Åkesson. Inte direkt politik som gynnar en undersköterska.

Nu vill man tillsammans med regeringen göra de 300 000 första kronorna på ISK skattebefriade. En reform där 50 procent kommer tillfalla de som sparat mer än 300 000 redan beräknar Ekonomistyrningsverket. Igen. Inte direkt politik framtagen för att gynna undersköterskor.

Att Sverigedemokraterna klarat av att göra invandringen till en fråga i EU-valet är ganska häpnadsväckande. Sveriges mottagande ligger sedan 2016 på Europas lägstanivå. Men SD vill nå män, och det vill man göra genom att prata om murar och att vi hotas av folkutbyte.

Vad vill Socialdemokraterna då? Jadu, att det inte ska gå bra för SD i parlamentsvalet? Raljant, naturligtvis, men att attackera SD istället för att lyfta egen politik är ett fattigdomstecken. Och stora delar av Socialdemokraternas valarbete har handlat om att stoppa SD och rösta för enighet…

När man väl lagt fram politik har det ju inte heller allt igenom direkt handlat om EUs sociala dimension. På nationaldagen gick man ut med ett förslag om stöldmärkningsstandard i EU. Det är inget fel alls på det.

Men det är ett förslag som inleddes så här: ”Stölder av båtmotorer, ridsadlar, snöskotrar och bildelar är ett stort problem för dem som drabbas.”

Onekligen. Men båtmotorer och ridsadlar är väl kanske inte det största huvudbryet för den som inte vet hur hyran ska betalas nästa månad.

Och det är inte riktigt politik som riktar sig till undersköterskan.

Det räcker inte heller som politik när Sverigedemokraterna redan levererat en universallösning; bygg murar.

-Jenny Wennberg, ledare i Arbetarbladet

Läs mer https://www.arbetarbladet.se/2024-06-08/det-ar-kvinnorna-som-blockerar-brunhogern