Cykla väldigt snabbt – eller få sparken

Niklas Östberg har blivit miljardär. På hämtmat. Redan år 2008 blev han delägare och styrelseordförande i Onlinepizza, men hade “större ambitioner än de andra ägarna” och startade Delivery Hero, med bas i Berlin. Sedan köpte Östbergs nya bolag upp Onlinepizza för 450 miljoner kronor.

Därefter har Delivery Hero käkat upp runt 20 konkurrenter. I dag opererar bolaget i över 40 länder och har avtal med över en halv miljon restauranger. Under årets första kvartal har man fördubblat sina intäkter. Affärsidén är enkel: Privatpersoner beställer via en app, budet får en notis i telefonen, hämtar käket och cyklar hem till den som beställt…

Sydsvenskans reporter Dan Ivarsson har nyligen wallraffat som cykelbud. Reportaget är ingen feelgood. För 70 kronor i timmen plus 20 kronor per leverans, före skatt, cyklar Ivarsson som en dåre genom Malmö. Utan förvarning förlängs eller förkortas arbetspassen. Buden får bara anställningskontrakt en månad i stöten, de som cyklar för långsamt kan få foten. “Du måste vara väldigt snabb för att behålla det här jobbet”, säger chefen till Dan Ivarsson.

“Du måste tillhöra topp 50 procent. Annars får du sluta”, skriver en annan chef i ett sms till ett bud. Kvälls- och helgtillägg existerar inte. Man får själv betala sin cykel, och stå för reparationen om man får punktering.

Under Dan Ivarssons första pass cyklar han oavbrutet i fyra timmar. Tacos och ostburgare ska hem till folk. Sista körningen består av lördagsgodis och glass. I trapphuset upptäcker Ivarsson att han fått en muskelbristning i vaden. Två dagar senare får han ett sms. Chefen meddelar att han måste cykla snabbare, för att inte bli av med jobbet. Foodora har nämligen startat ett lager på Södermalm. Beställ i appen, gå till lagret och hämta de färdigpackade varorna. Eller få dem hemkörda. Löftet är, enligt vd Hans Skruvfors, leverans inom 30 minuter.

“Det är här vi tror att den framtida tillväxten kommer att komma”, säger Niklas Östberg till Affärsvärlden. Inom tio år kan marknaden för detta vara värd 600 miljarder kronor, enligt Delivery Hero. Det blir till att cykla ännu snabbare.

—Patrik Lundberg, krönika i Expressen.