Centerpartiet vill krossa facket

Naturligtvis menar inte Centerstudenterna att LO-borgen bokstavligen ska brinna men den osmakliga tavlan som Centerstudentera gav Martin Ådahl visar vad de egentligen tycker om Sveriges 1,4 miljoner LO-arbetare. Tavlan var en gåva till Centerpartiets Martin Ådahl som visade en karikatyr av honom framför en brinnande LO-borg.

Centerpartiet kallar sig själva för socialliberala men politiken de för är nyliberal och går ut på att göra löntagare rädda och på sikt fattiga. De siktar in sig med millimeterprecision mot LO-gruppernas arbetsvillkor och välfärd. De säger rakt ut att fackföreningarna i Sverige är kontraproduktiva och inte behövs. De vill krossa facket. Deras politik syftar till att göra livet svårare för de som har det tuffast på arbetsmarknaden samtidigt som de vill göra det lättare för företag att göra sig av med anställda som ställer krav…

Centerpartiet – Naturligtvis förstår vi att tavlan bara är en kul grej för er och att ni vill ha lite uppmärksamhet. Men detta visar egentligen att ni har ett vidrigt klassförakt! Ni förstår inte hur den svenska modellen fungerar med två starka parter som genom förhandlingar kommer överens om kollektivavtal och hur saker ska regleras i respektive bransch. En modell som tjänat Sverige väl och starkt bidragit till att vi är det välfärdsland som vi idag är. En modell som många andra länder ser avundsjukt på.

När ni menar att fackföreningsrörelsen är kontraproduktiv för landet. Menar ni då att fackets motpart, Svenskt Näringsliv (SN) också är kontraproduktiva? Det kan ni väl inte tycka eftersom ni agerar som villiga tjänare åt SN och försöker genomföra deras politik som endast ger större klasskillnader och ökad främlingsfientlighet…

Tyvärr står resterna av den forna Alliansen och SD bakom mycket av Centerpartiets cyniska arbetsmarknadspolitik. Låt oss minnas det till valrörelsen.

Kim Söderström och Lars Jonsson, debattartikel i Dala-Demokraten.