Foto: Rolf Waltersson.

Bildkavalkad från Prideparaden i Eskilstuna

Här är en (o)salig blandning bilder från Prideparaden i Eskilstuna lördag 20 maj i ett strålande solsken. Bilderna får tala för sig själva.

Men några korta noteringar.

Det var stor uppslutning. Jag har dock inte sett någon uppgift om hur många som gick med i Pridetåget och hur många som var på Fristadstorget där det var en rad aktiviteter av olika slag, bland annat underhållning på den tillfälliga scenen.

En av underhållarna var sångaren Magnus Carlsson som drog stor publik. I ärlighetens namn ska sägas att det inte var den sortens musik jag gillar. Det var mest dunka – dunka i stil med musiken vid euorovisionsschlagertävlingen där effekterna runtom tycks vara viktigare än själva musiken.

Men – smaken är som baken.

Av de politiska partierna i kommunfullmäktige fanns V, MP, S, C, L och M på torget med tält där de informerade om sin politik. Dessa partier deltog även i själva Prideparaden med flaggor och banderoller. Centerpartiet ville vara värst och körde med en stor monstertraktor i tåget.

KD och SD lyste med sin frånvaro såvitt jag kunde se.

Flera skolor, idrottsföreningar, LO och Metall, socialsekreterare, Familjecentralen, Eskilstuna bibliotek, Stadsmuseet, K-fast (kommunala fastighetsbolaget), RFSL, Svenska Kyrkan, Region Sörmland och flera andra fanns där.

Rolf Waltersson

You May Also Like