Patinerad vägskylt. Foto: Rolf Waltersson.

Ännu en patinerad vägskylt som blivit som ett litet konstverk

Jag har tidigare skrivit om och visat bilder på gamla vägskyltar som patinerats genom åren av tidens tand och blivit små konstverk som lyser upp tillvaron längs våra vägar.

När jag idag åket genom Tumbo, som ligger lite utanför Eskilstuna och gamla vägen mot Västerås. fick jag syn på den här skylten. Som den nörd jag är så stannade jag och tog några bilder.

Bilden får tala för sig själv. Jag lekte lite genom att göra en beskärning, en tajtare variant. Samt att jag inverterade bilden. Det betyder att färgerna byter plats så att vitt blir svart, svart blir vitt och, i det här fallet, blått blir gult.

Jag inbillar mig inte att jag är den första som fotat såna här gamla vägskyltar. Men jag har i alla fall inte sett liknande bilder tidigare.

PS. Jag får väl skylla på värmen att jag glömde ta några bilder med blixt för att se om det finns någon reflexfärg kvar i den gamla skylten. Så jag stannar nog till nästa gång jag åker förbi och tar några blixtbilder också.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like