Skapa fred i stället för att bjuda hem kriget!

Under svenska flaghissning utanför Natos högkvarter i Bryssel sa statsminister Ulf Kristersson: ”Sverige har kommit hem” .

Men varför har en kärnvapenallians blivit hem för det neutrala Sverige?

Regeringen säger att Nato är nödvändigt för skydd och fred. Sverige tvingades in i en kärnvapen allians under krigets hetaste period när vi kan dras in i ett krig och våra soldater kan skickas för att strida på utländsk mark.

Sverige har alltid haft en negativ opinion till Nato. Och det neutrala Sverige är det mest framgångsrika Sverige i sin historia.

Neutralitetspolitik är medvetna val till skillnad från våra politikers impulsiva beslut de senaste åren.
Neutralitet har bekräftat sin effektivitet under kriget.

Tack vare sin neutralitet drabbades inte Sverige under andra världskriget. Kriget pågick överallt runt Sverige, alla grannländer blev under andra krigsåren ockuperade eller till ett slagfält. Men kriget nådde aldrig svensk mark. Tack vare sin oskadade industri hade Sverige efter andra världskriget ett försprång framför nästan alla andra europeiska länder, det var en stark ekonomisk tillväxt och välfärdsstaten konsoliderades.

Att vara hemma betyder befinna sig i fred och säkerhet men Nato är inte freds- men krigsallians. Låt oss skapa fred i stället för att bjuda hem kriget.

-Magnus Iverman, insändare i Folkbladet i Västerbotten

https://www.folkbladet.nu/2024-03-19/varfor-har-en-krigsallians-blivit-hem-for-det-neutrala-sverige-dee14