Det är nu Kristersson behöver bekänna färg

När Ebba Busch Thor mötte Åkesson i somras var hon noga med att påpeka att hennes parti och SD har olika bakgrund och ideologisk utgångspunkt. Ulf Kristersson skrev i princip samma sak i sitt Facebookinlägg om mötet i veckan.

Men vad är egentligen skillnaden? Att Moderaterna vill göra något åt gängkriminaliteten eller integrationen är helt i linje med partiets ideologi och profil.  Det är stora samhällsproblem som vi som samhälle måste komma till rätta med. Att de vill pressa regeringen är självklart. Moderaterna ska göra allt de kan för att driva Sverige i en riktning som de tror är bäst för Sverige.

Det stora problemet idag är att KD och M:s rädsla för att stöta sig med potentiella väljare har gjort partierna paniskt rädda för att markera mot rasistiska fördomar bland majoritetsbefolkningen. De vill inte gå på tvären med SD:s politiska projekt.

Tvärtom understryker både KD och M likheterna. Efter sitt möte med Åkesson menade Kristersson att M och SD ligger “ganska nära varandra i analys och förslag” gällande gängskjutningar.

För alla oss som inte var med på mötet skapar ett sånt uttalande stora frågetecken.

SD ställer invandringen i centrum för samhällets alla problem. Håller Kristersson med?

Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Adam Marttinen vill förklara “krig” mot den mångkulturella samhällsvisionen. Är Moderaterna med på tåget?…

Det går alltid att hävda att det inte är en så stor sak att sätta sig ner och prata med SD. Att det är vad de vuxna i rummet gör. Men vad gör den vuxne i rummet när hela det demokratiska fundamentet på allvar hotas?

Tiger och vänder bort blicken, eller säger ifrån?

Det är där Ulf Kristersson nu behöver bekänna färg.

-Daniel Poohl, analys i tidningen Expo