Invandrarna har bidragit till att skapa vår välfärd

Nu kommer högerblocket med krav som ställs mot invandrarna. De skall inte få ta del av den svenska välfärden och om SD ensamma fick bestämma skulle de nog inte ens få andas samma luft som svenska medborgare.

Jimmie Åkessons retorik börjar bli tröttsam när han beskriver hur invandrare tar sig genom det ena “säkra landet” efter det andra bara för att få komma till Sverige och ta del av den svenska välfärden. Det Sverige som SD i övrigt, via olika media, är snabba att fördöma och avfärda som ett land fyllt av problem tack vare invandringen…

SD är väldigt snabba att slå vakt om den svenska kulturen och historien i alla sammanhang. Sitt partis historia försöker de glömma och jag kan förstå varför men jag tänker inte tillåta dom att glömma delar av den svenska historien och då talar jag inte om alla krigarkungar som vi haft utan om hur det såg ut i Sverige efter andra världskriget.

Hela Europa och resten av världen låg i spillror efter ett fasansfullt krig men inte Sverige. Sverige hade lyckats hålla sig utanför kriget. Den svenska industrin kunde omgående sätta högsta fart på all produktion och problemet var bara arbetskraften.

Den hämtades i Finland och resten av Norden. Den hämtades i Italien, Ungern, Jugoslavien, Grekland och flera länder. Genom dessa gästarbetare har skapats ett Sverige vars innevånares rötter härrör från hela Europa. Genom dessa har skapats en välfärd som SD nu vill slå vakt om…

Det ska ske genom att alla som inte är svenska medborgare ska strykas från den svenska välfärden och svältas till emigration. Jag undrar hur sjukvård, skolor och allt annat behövligt skulle fungera utan de senaste decenniernas invandring. Att försöka bli av med de oönskade på sätt som nu föreslås är som att spika nubb med en stekpanna. Man träffar betydligt större område än önskat.

Börje R P Carlsson, krönika i Magasinet Paragraf.