Det behövs fler arbetare i politiken

Vi tror på ett samhälle som är till för alla, i stället för bara några få som har råd. Men vill man se ett sådant samhälle så behöver vi komma in i matchen för att påverka inriktningen på politiken.  Det är tyvärr så att allt färre personer engagerar sig politiskt och då framför allt färre personer med arbetarbakgrund…

Det är därför egentligen inte speciellt märkligt att våra medlemmar i större utsträckning inte känner sig representerade i politiken. För om det är något som politiken behöver så är det fler arbetare.

Fler personer som vet hur det är att slita varje dag som elektriker, undersköterska eller lokalvårdare. Det kan vara väldigt lätt för en akademiker att fatta beslut om något de läst om i en bok, men sanningen är att de saknar erfarenhet om hur det slår i verkligheten mot arbetare ute på golvet.

Den verklighet vi arbetare äter till frukost, möter på jobbet och går och lägger oss med på kvällen. Varje dag.

Om vi vill ha en politik som gynnar oss arbetare så krävs det att fler är med och engagerar sig. Fler som vill ha ett bättre samhälle för de breda löntagargrupperna.

Politik handlar om att vilja. Viljan att förändra, i stället för att förvalta. Trots att viljan finns tar förändringar ofta tid. Tid som vi ofta saknar. Det är tyvärr så att allt färre personer engagerar sig politiskt och då framför allt färre personer med arbetarbakgrund…

Vill du ha trygga anställningar med mänskliga arbetsvillkor? Vill du ha en sjukvård som alla kan lita på? Vill du ha bostäder som vi har råd att bo i? Vi vill se detta bli verklighet – vill du?

I så behöver vi en politisk majoritet för arbetare. Kom ner från läktaren, grip ödet med egna händer och engagera dig politiskt! Vi behöver bli fler! Vi behöver dig! Vi behöver varandra!

Clas Thi, David Aura, Joe Mayer och Jonas Eriksson, debattartikel i Arbetet.