Demonstrera mot privatiseringen av välfärden

För aktieägarna inom välfärden är det en lönande affär att tjäna pengar på äldre människor och övriga som är i behov av hjälp och stöd för att klara av vardagens gråa tristess i ensamhet och socialt utanförskap med små inkomster och som regel avsaknad av sparbuffertar. “Att ta från de fattiga och ge till de rika ”, kan sägas vara det motsatta budskapet som Karl Bertil Johnsson framför med Tage Danielssons röst och upphovsman varje julafton.

Miljarder av våra skattemedel fördelas till dessa aktörer, som i övrigt får generösa skattesänkningar både då de arbetar eller inte längre är verksamma det vill säga “Rikemanspensionärerna”. Ändå är de missnöjda. Det räcker inte med RUT och ROT avdrag.

I sina eftergifter till C+L är Stefan Löfven villig att låta de som tjänar mest undslippa Värnskatten. Att sänka skatterna för de välbeställda samtidigt som skatter omfördelas till deras förmån bidrar till fattigdom, svält och utebliven vård och omsorg.

Demonstrera mot privatiseringen av välfärden i stället för att rösta på regeringsalternativ, där alliansen dikterar villkoren, med eller utan SD

– Carl-Magnus Glas, insändare i Västerbottens Folkblad