OS i Paris börjar snart – “Det viktigaste är inte att vinna. Det viktigaste är att kämpa väl”

Pierre de Coubertin (1863-1937) var en av skaparna av de moderna olympiska spelen som hölls första gången i Aten 1896. Han var fransk baron, idrottsledare, pedagog, författare, tidningsutgivare och mustaschkonnässör. Det var … Läs mer “OS i Paris börjar snart – “Det viktigaste är inte att vinna. Det viktigaste är att kämpa väl””

Read more

Muren måste rivas – Internationella domstolen i Haag: “Olaglig ockupation – Israel måste lämna Västbanken!”

Internationella domstolen, ICJ, har nu kommit med sitt utslag angående israeliska ockupationspolitiken.  FN:s generalförsamling har bett domstolen om en bedömning (Advisory Opinion). Igår blev den offentlig.

Den Haag-baserade FN-domstolen slutsatser är att … Läs mer “Muren måste rivas – Internationella domstolen i Haag: “Olaglig ockupation – Israel måste lämna Västbanken!””

Read more

Amnesty International om domstolen ICJ:s yttrande om Israels olagliga ockupation av Västbanken

Information från Amnesty International Sverige:

Nyss kom Internationella domstolen i Haag, ICJ, med ett historiskt rådgivande yttrande om lagligheten i Israels politik och praxis i de ockuperade palestinska områdena (OPT) och konsekvenserna … Läs mer “Amnesty International om domstolen ICJ:s yttrande om Israels olagliga ockupation av Västbanken”

Read more