UNGA ARRANGERAR ALTERNATIV QUEER-FESTIVAL

Den 27-28 juli kommer Eskilstunas egna alternativa HBTQIA-festival äga rum på Balsta Musikslott. Festivalen är helt ideellt arrangerad av just unga queera personer för unga queera personer, något som arrangörerna tycker har saknats i staden.

– Vi tycker att det behövs fler mötesplatser i Eskilstuna för HBTQIA-personer, och speciellt rum som är drogfria och inte har dyra inträden. Vi vill ge plats till den queera konstens många former med musik, fest, föreläsningar och folkbildning på ett sätt som är tillgängligt för alla, säger Elina, en av arrangörerna.

Det är medlemmar från föreningarna UNF Eskilstuna Straight Edge och Etown Grrrl Gang som arrangerar festivalen för tredje året i rad, med stöd från stipendiefonder och studieförbund. De tycker att fokuset på queera rättigheter ofta kommer i skymundan när det kommer till de kommersiella pride-paraderna runt om i landet.

– Många glömmer att pride faktiskt från början var en kamp för vår rätt att finnas och inte bara en kärleksfest i största allmänhet. Våra erfarenheter marginaliseras ofta, och det vill vi förändra. Vi vill tillsammans skapa ett queert rum, ett gör-det-själv-rum, ett tryggt rum och en tvådagarsfestival där vi får vara oss själva, må bra och lära oss nya saker, fortsätter Vincent som också är arrangör.

För mer information:
Etown Queer Fest 2018 på Facebook

Kontakt:
etownqueerfest@gmail.com

Liknande artiklar:
Varför håller asylsökande HBTQ-personer tyst i Sverige? Det förekommer att asylsökande med avvikande sexuell läggning
– En ska komma ihåg att det inte är vi själva som vill ha alla
I lördags (19/8) gick Etown queer fest av stapeln.  Ett välorganiserat evenemang för HBTQ-personer i
– av oss själva, för oss själva Sedan Eskilstuna Vårfestival, där själva pride-delen sades komma