Teaterföreningen Sigurd gör en gripande skildring av medeltiden

Den 11 Juli har spelet Familjen Blåpanna – en väpnares historia premiär på Sörmlandsgården!

Teaterföreningen Sigurd sätter upp det storslagna spelet om väpnaren Esbjörn Blåpanna och hans familj. Familjen bodde på Österby gård i Tumbo under 1300-talet. Esbjörn blev känd för sina ruffliga affärer med land och egendomar. Han drog på sig skulder och var tvungen att fly till Norge. I detta spel får vi även följa Esbjörns dotter Nora och hennes kärleksfulla men tragiska livsöde. Regissör Åsa Larssons omarbetade version av originalmanuset lyfter fram en ung flickas sorgsna öde som är av relevans än idag.

Berättelsen utspelar sig i flera tidsepoker och vi får följa en torparfamilj som passerar Blåpannas gamla gård och börjar berätta dess historia.Plötsligt kommer gården till liv igen och låter publiken följa Esbjörns liv från födelse till död. Allt från den hemska digerdöden, tyska fogdar som jagar Esbjörn, ett storslaget dop och mystiska häxor tar plats på scenen. En extra varm känsla får man för Nora Esbjörnsdotter.Teaterföreningen Sigurd levererar spelet med en känslostorm utan dess like och en skicklig gestaltning av ett tidsspann som sträcker sig från tidig medeltid till sent 1800-tal.

Det utlovas både skratt och häpnad med pampiga medeltida danser, tidsenliga kläder och en sammansvetsad ensemble som är redo att ta Sörmlandsgården och publiken med storm.Speldatum11 Juli – Premiär12 Juli18 Juli19 JuliBiljettbokning via hemsidan www.tfsigurd.se Originalmanus av Inga Sander.

Teaterföreningen Sigurd har vidtagit strikta åtgärder i rådande pandemi och tar endast emot 50 besökare per föreställning.

Mer info gällande Covid-19 finns på hemsidan www.tfsigurd.se 

Madeleine Andersson

You May Also Like