Lördagen den 28 maj smäller det – då färgas Eskilstuna i regnbågens färger… Foto: Springpride.

Springpride firas på Fristadstorget!

Det står nu klart att årets Springpride kommer att firas på Fristadstorget i centrala Eskilstuna. Det blir själva finalen på en vecka med flera evenemang under vecka 21 med bland annat föreläsningar och andra programpunkter.

Lördagen den 28 maj färgas Eskilstuna i regnbågens färger. Själva prideparaden går av stapeln under sena eftermiddagen och varar i ca en timme. Paradens väg är den samma som tidigare år (se bilden nedan). Paraden avslutas sedan på Fristadstorget.

Den röda markeringen visar paradens väg genom centrala Eskilstuna. Foto: Visit Eskilstuna.

Liveuppträdanden på torget

På Fristadstorget blir det under lördagen uppträdanden, flera utställare och en hel del annat. Eftersom prideprogrammet i dagsläget inte är färdigt ber arrangörerna att få återkomma med information om vilka artister som ska uppträda.

På grund av coronarestriktioner har Springpride fått ställas in de senaste åren – men i år ska det väl ändå få bli av? Foto: Springpride.

Historik

Springpride Eskilstuna är en av Sveriges äldsta pridefestivaler. Festivalen har arrangerats i slutet av maj sedan 2007. Under 2020 och 2021 ställdes Sprindpride in på grund av Covid-19-pandemin.

Liknande artiklar