Programledarna i Melodikrysset, Anna Charlotta Gunnarson och Annika Jankell. (Foto: Mattias Ahlm)

Melodikrysset sänder direkt från Eskilstuna i februari

Lördagen den 11 februari bör alla kryssugna Eskilstunabor ta sig till STIGA Sports Arena då Melodikrysset och Sveriges Radio sänder direkt från platsen. Det hela sker under kulturevenemanget Folk och Kultur i Eskilstuna.

Melodikrysset sänds mellan klockan 10.00 till 11.00 lördagen den 11 februari från STIGA Sports Arena. Folk och Kultur meddelar att det är fri entré med insläpp från klockan 9.30, men att antalet platser är begränsade, så det är först till kvarn gäller.

Melodikryssets historia

Melodikrysset är ett mycket folkkärt radioprogram i Sveriges Radio som numera sänds i kanalen P4 varje lördag. Programmet sändes första gången 1965, då med Peter Granberg som programledare. För den som kanske aldrig hört programmet så kan det beskrivas som en musikalisk ordfläta där lyssnarna ska hitta rätt svar på varje musikalisk fråga. Den som vill kan sedan skicka in sin lösning med chans att vinna pris.

När programledaren Anders Eldeman slutade sommaren 2022 utsågs två nya programledare – Annika Jankell och Anna Charlotta Gunnarson. De båda programleder numera Melodikrysset varannan vecka, och det är alltså de som nu kommer att besöka Eskilstuna i samband med direktsändningen från STIGA Sports Arena i februari.

Anders Eldeman besökte Eskilstuna 2014

Anders Eldeman besökte Eskilstuna med sitt Melodikrysset våren 2014. De som var där då kanske minns att det var paraplyväder som gällde – regnet vräkte ner. När Melodikrysset nu besöker Eskilstuna i februari spelar det ingen roll vad det blir för väder, eftersom evenemanget denna gång äger rum inomhus.

Anders Eldeman tog med sig sitt melodikryss till Smörparken i Eskilstuna i majmånad 2014 – spelsugna Eskilstunabor passade då på att kryssa under sina paraplyer.

Nedan kan du höra hur det lät när Anders Eldeman besökte Smörparken i Eskilstuna lördagen den 10 maj 2014.

Du kan också lyssna på de senaste Melodikryssen som sänts i Sveriges Radio – klicka här!

Liknande artiklar