Folk och Kultur är ett årligen återkommande evenemang i Eskilstuna – Årets övergripande tema är kulturens roll i demokrati- och samhällsutvecklingen…

Konventet Folk och Kultur igång i Eskilstuna

Fram till och med nu på lördag arrangeras det nationella, kulturpolitiska konventet Folk och Kultur i Eskilstuna. Folk och Kultur arrangeras för sjätte gången med Eskilstuna som värdstad.

Många människor från hela landet besöker Eskilstuna under de här dagarna, besökare som kommer att se och upptäcka Eskilstuna som stad. Eskilstuna Kommun tar under dessa dagar vara på möjligheten att berätta om sina verksamheter i seminarier och andra programpunkter.

Kulturfrågor debatteras och belyses

– Vi är stolta över att Eskilstuna är värdstad när kulturfrågorna ska debatteras och belysas, säger Marie Svensson (S) ordförande i Kultur- och fritidsnämnden och kulturchef Staffan Jonsson.

Marie Svensson och Staffan Jonsson

Under konventdagarna förvandlas Munktellstaden till en plats för möten, inspiration och diskussioner om kulturens betydelse för demokratin och samhällsutvecklingen. Kulturaktörer, politiker, partiledare och eldsjälar medverkar i samtal, debatter, seminarier och konstnärliga föreställningar. Årets övergripande tema är kulturens roll i demokrati- och samhällsutvecklingen.

Mer om årets Folk och Kultur hittar du via denna länk.

Du kan också besöka Folk och Kulturs Facebook-sida.

Läs också:

Melodikrysset sänder direkt från Eskilstuna i februari

Liknande artiklar