Dissekerad live i USA. Foto: Michael Thorn

Klubb Hybrid arrangerar punkafton – 8 dec

Efter ett uppehåll på 8 månader är Klubb Hybrid tillbaka och ställer till med en ny scen. Den 8 december när vintern nått Eskilstuna och långkalsongerna har plockats fram kommer ilskna gitarrer och smattrande trummor eka över bygden.

Den som gillar punk av det råare, snabbare och tuffare slaget får inte missa när Klubb Hybrid arrangerar konsert på K13 i december. Det här kan bli något att berätta om för barnbarnen framöver för Hybrid har lyckats att dra hit ett par riktigt fina band.

Asocial bildades redan i början av 80-talet i Hedemora. De har influerat många band runt om i världen med sin snabba och råa punk. Efter att bandet la ner har medlemmarna spelat i flera andra välrenommerade band. För två år sedan återförenades Asocial och 2017 släpptes albumet “Död åt kapitalisterna”.

Rajoitus från Borås spelar så kallad “finnpunk”. De har hämtat sina influenser från klassiska finska råpunkband som Riistetyt och Kaaos. Bandet bildades 1992 och sjunger givetvis på finska. Rajoitus är välkända även utanför Norden. I Indonesien finns ett band som heter Zudas Krust, en av deras medlemmar har tagit smeknamnet Jarwoitus efter Rajoitus.

Dissekerad kommer från Stockholm och är nästan ett allstar-band. Poffen har tidigare vrålat i Totalitär, Pyri har manglat trummor i Avskum och Mattis har ett förflutet i bland annat Brainbombs. Deras sound påminner mycket om den stora råpunkvågen som kom på 90-talet där Discharge var en stor influens.

Avund är ett av Eskilstunas råaste band. Med en blandning av metal, grindcore, råpunk och hela spektret av arg musik spelade de med Entombed på Lokomotivet i slutet av september.

Sist men inte yngst är Bleak Outlook D.C. De är också från Eskilstuna och kommer att sticka ut en del i jämförelse med de andra banden. De rör sig mer mot klassisk punkrock men kommer att leverera samma attityd som de andra banden. Kvällen till ära kommer de även att ha releaseparty för sin första EP.

Tid och plats: Lör 8 dec. K13, Kriebsensgatan 13, Eskilstuna. Insläpp 19.00
För mer info och biljetter: Klubb Hybrid 8 december.

Mikael Ström

Liknande artiklar: