3 Event i november på Royal

19 november & 26 november – Somliga går med trasiga skor (2023) – en film om Cornelis Vreeswijk

Snart fyrtio år efter sin död är Cornelis Vreeswijk fortfarande en av svensk musiks största ikoner. Den fattige invandrarkillen från Holland blev folkkär när han moderniserade den svenska visan i mitten på 60-talet. Samtidigt kämpade han hela sitt liv med missbruksproblem och ett stormigt privatliv som ofta hamnade på löpsedlarna. Med hjälp av nyupptäckt arkivmaterial tecknar denna dokumentär ett nära porträtt av en artist som in i det sista ville ge röst åt samhällets svaga och trasiga. Kanske för att han, trots sina framgångar, alltid var en av dem.

23 november – Amorellas Pilar

(Mirella Hautala, Nikolai Äystö, Sundus Abdulghani, Jussi Haavisto och Mikael Tuominen)

Bandet föddes i samband med att SVT ville högtidlighålla självständighetsdagen. Fem för varandra okända musiker träffades i en studio där man, under mycket intensiva förhållanden, fick spela in några av sina finska favoriter.

Kemi uppstod och de fem sverigefinnarna fann i varandra en grogrund för bestående vänskap och samarbete. Efter programmet har bandet utforskat en rad olika idéer för hur arbetet med att sprida den finska kulturskatten i Sverige kan fortsätta. Ännu finns inget ytterligare material inspelat så ta chansen att uppleva Amorellan nuolet- live on stage!

25 november – Modo Banja med: DJ Stella & Mc Bisi, DJ Exitsign

Klubb k100 presenterar Modo Banja, en av de mest originella rösterna inom svensk hiphop. 2018 debuterade Modo Banja med singeln “Solo” och har sedan följt upp med flera framgångsrika singlar. Gemensamt för låtarna är Modo’s känsla för tajming, melodier och hur han varje gång lyckas fånga en speciell R&B vibe. Modos största singel “När Glasen Toppas” har idag spelats över fem miljoner gånger.

DJ Stella & Mc Bisi skapar adrenalinkickar på dansgolvet som få DJs lyckas med. Med DJ Stellas rytmiska och kreativa övergångar och Mc Bisi som toastar på mikrofonen skapar de ett SWAET:igt och unikt universum på dansgolvet.

DJ Exitsign: Under DJ Exitsigns set förväntas banbrytande kollationer till tidlösa klassiker. Drivkraften i skapandet är hans nyfikenhet och kärlek till att upptäcka ny musik som tänjer på branschens gränser.


Emma Nilsson
0768726679
Event & Marknadsföring
Royal Eskilstuna

You May Also Like