Lyssna på Pamela Anderson!

Kanske är det politisk trötthet som gör att det krävs en före detta Playboy-modell och skådespelerska för att jag ska gå igång. Eller så är hennes analys den vassaste hittills.

“Jag avskyr våld… men vad är alla dessa människors våld och brinnande lyxbilar jämfört med den franska och globala elitens strukturella våld?’ Twittrade Pamela Anderson och fortsatte med att förklara att våldet kommer från spänningar mellan eliten och de fattiga, ’mellan Macrons politik och de 99 procent som är trötta på ojämlikhet, inte bara i Frankrike, utan i hela världen”.

Men vad har hon och fransmännen emot president Macron? Ur ett svenskt perspektiv är han den stabila och välkammade politikern. För många fransmän är han dock mannen som gynnar den rika eliten. När han mött fackligt anslutna arbetare i t-shirt har han ropat att “det bästa sättet att ha råd med en kostym är att arbeta!” Lätt att säga när han har vuxit upp i en läkarfamilj som haft råd med fina privatskolor. Han har beskrivits som både brådmogen och intelligent, ändå har han svårt att se vad som händer i landet han styr. Eller så bryr han sig inte.

Ledarstick av Zina Al-Dewany i Aftonbladet