Bolsonaro, representerande Brasiliens högerkrafter och rika överklass, förordar energiskt att USA, Colombia och Brasilien ska gå till angrepp mot Kuba, Venezuela och Nicaragua. Trump-regeringen är inne på samma linje. Det handlar om ekonomiska sanktioner, men också om en rent militär attack. En sådan plan har diskuterats i tydliga och hotfulla ordalag. (Fotot från bbc.com).

Bolsonaro-högern hyllar Trump som frälsare i kriget mot marxismen

Resumen LA 2018-11-29

Brasiliens nyvalde president, Jair Bolsonaro, har lovat att sluta upp med Washington mot Kubas och Venezuelas regeringar.

Bolsonaro skickade sonen Eduardo, ledamot i senaten, till Washington, där han sammanträffade med generalsekreteraren för OAS (USA-och högerstyrd sammanslutning av amerikanska stater) Luis Almagro, och försäkrade att Brasilien tänker frysa kubanska och venezolanska tillgångar i landet. Han ville också få till stånd ett internationellt avtal mot Kuba och Venezuela.

Den blivande utrikesministern i Brasilien, Eduardo Araújo ser Trump som Västs frälsare mot globaliseringens kulturella marxism , och är helt med på noterna.

Sammandrag och översättning Eva Björklund

You May Also Like